Lediga tjänster För att övervaka vårt elnät och produktion söker vi nu en driftsoperatör till Jakobstad

För att övervaka vårt elnät och produktion söker vi nu en driftsoperatör till Jakobstad


Vill du sitta på nätbolagets VIP-plats och se vad som händer 24/7 samt ha vädret som din arbetsledare? Nyckeln till framgång för oss ligger i att utveckla kärnverksamheten i kombination med den enskilde medarbetarens vidareutveckling. För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du är villig att lära dig nya saker och känner dig bekväm i en arbetsmiljö där många saker sker parallellt. 

 

Vad gör vi?

Herrfors Nät distribuerar el till ca 34 000 kunder inom Ylivieska-Alavieska området, Jakobstads regionen samt Oravais-Maxmo området.


Vår strävan är att nätet ska vara så säkert och störningsfritt som möjligt. Därför förbättrar och förnyar vi kontinuerligt vårt nät. Vår lokala närvaro och arbete skapar förutsättningar för ett bekvämt liv och tillväxt genom att erbjuda människor hållbar och trygg infraservice. På driftcentralen övervakar vi bl.a. nätets driftsäkerhet till ovannämnda kunder 24/7, 365 dagar i året. 

 

Arbetsuppgifter

Som driftsoperatör övervakar du Herrfors eldistributionsnät, vattenkraftverk och fjärrvärmeanläggningar. Vid störningar ansvarar du för att driftåtgärder utförs enligt driftsinstruktioner, inkallar och koordinerar beredskapspersonal vid behov. Dessutom fungerar du som mottagningscentral för felanmälningar gällande el, fjärrvärme-, gatubelysnings- och trafikljusstörningar samt vidtar åtgärder för att avhjälpa dessa. Arbetet utförs som femskiftesarbete.

 

Vem är du / kvalifikationer

Som person är du positiv, driven, engagerad och du gillar kreativ problemlösning. Du är professionell i ditt arbete, uppgiften kräver noggrannhet, omsorgsfullhet och social kompetens. Vid störningssituationer behövs stresstålighet och självständigt beslutsfattande.


Du kommunicerar flytande på svenska och finska.

 

Din utbildning / relevanta erfarenheter / kompetenser

  • Tekniker eller ingenjör inom elteknik
  • Erfarenhet av arbete inom eldistributionsnät/elbranschen och/eller arbetserfarenhet vid en driftcentral räknas som merit


Vi erbjuder dig

 

Tilläggsuppgifter

  • Driftchef Henrik Snellman, 044–7815 368
  • Vd Kristian Finell, 044–7815 394

 

Din ansökan

Sänd din ansökan till herrfors.fi/rekry så snabbt som möjligt men allra senast 30.6.2024. Tjänsten besätts omedelbart då vi hittar lämplig kandidat.

 

Länk till ansökan