Ajankohtaista Yhteinen tiedonvaihtojärjestelmä nopeuttaa sähköyhtiöiden asiakaspalvelua
2.2.2022
Uutinen

Yhteinen tiedonvaihtojärjestelmä nopeuttaa sähköyhtiöiden asiakaspalvelua

Datahub on sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä, johon tallennetaan tietoja Suomen 3,8 miljoonasta sähkönkäyttöpaikasta. Datahubin tietoja käyttävät noin 80 sähkönmyyjää ja 80 jakeluverkkoyhtiötä palvellessaan asiakkaitaan eli sähkön käyttäjiä. Yhteinen järjestelmä parantaa ja nopeuttaa sähkönkäyttäjän saamaa palvelua, kun tiedonvaihdon eri osapuolet (sähkönmyyjät, jakeluverkkoyhtiöt) toimivat samassa järjestelmässä. Järjestelmässä ovat tiedot sähkönkäyttöpaikasta, sähkön kulutuksesta ja sähkösopimuksista. Uusi järjestelmä otetaan käyttöön 21.2.2022. (Fingrid, 2022)


Järjestelmä nopeuttaa, yksinkertaistaa, parantaa ja tehostaa kaikkien osapuolten toimintaa, kun erilaiset sähkön käyttöön liittyvät ydintiedot sijaitsevat vain yhdessä paikassa. Keskitetyn ratkaisun etuja on myös se, että tiedot ovat yhdenvertaisesti ja samanaikaisesti kaikkien osapuolten saatavilla. Tietoja voi hakea kuitenkin vain se osapuoli kenellä on oikeudet datahubissa olevaan tietoon. Varmistaaksemme tietojen turvallisen jakamisen on kaikki asiakkaat ja käyttöpaikat voitava yksilöidä varmasti. Asiakastietojen yksilöintiin käytetään kuluttaja-asiakkailla henkilötunnusta ja yrityksillä y-tunnusta.


Useimmin kysytyt kysymykset koskien Datahubia löydät Fingridin kotisivuilta.


Fingridin infovideo selittää Datahubin tarkoituksen selkeästi.

 

Miten uusi tiedonvaihtojärjestelmä vaikuttaa Herrforsin ja Herrfors Nät-Verkon asiakkaisiin?
  1. Voidaksemme varmistaa sujuvan siirtymisen uuteen tiedonvaihtojärjestelmään, voidaan aikavälillä 3.2.-20.2. tehtävät sähkönmyyjän vaihdot sopia alkaviksi aikaisintaan 8.3.2022. Jos on kyse sisäänmuutosta tai olet jo asiakkaamme, mutta haluat vaihtaa toiseen sopimustyyppiin valikoimastamme, ota yhteyttä puhelimitse asiakaspalveluumme 06-7815300 arkisin klo 9-16.

  2. Käyttöpaikkatunnus muuttuu vanhasta 6 tai 8 merkin tunnuksesta uuteen 18 merkin GSRN-tunnukseen. Vaikka tunnuksen pituus muuttuu, puhumme kuitenkin edelleen käyttöpaikkatunnuksesta. Laskuilla tulee jatkossa näkymään ainoastaan uusi GSRN-tunnus. Herrforsin ja Herrfors Nät-Verkon onlinepalveluihin kirjautuessasi voit kuitenkin käyttää joko vanhaa tai uutta käyttöpaikkatunnusta. Mikäli olet tullut sähkönmyyntiasiakkaaksemme 20.2.2022 jälkeen, voit käyttää kirjautumiseen ainoastaan uutta pidempää GSRN-tunnusta.

  3. Uusi tiedonvaihtojärjestelmä koskettaa ainoastaan sähkönmyynti- ja sähkönjakeluasiakkaitamme, ei siis kaukolämpöasiakkaitamme.

  4. Datahubin kuluttaja-asiakkaiden asiakasportaali avataan 15.3.2022. Portaalissa kuluttaja-asiakkaat voivat tarkastella omia tietojaan, kuten asiakas-, käyttöpaikka-, kulutus- ja sopimustietoja. Datahubin asiakasportaaliin voit kirjautua pankkitunnuksillasi. Huomioithan, että kirjautumissivun kielisyys määräytyy selainasetustesi oletuskielen mukaan. Kirjautumisen jälkeen voit halutessasi valita palveluun toisen kielen. Kirjaudu portaaliin täällä.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Uutinen

Herrfors alan kestävin sähköyhtiö asiakkaiden mielestä

Lue lisää
Uutinen

Herrforsilla on Suomen tyytyväisimmät sähköasiakkaat

Lue lisää